donderdag 4 november 2010wat is het?
'hemellopers' is een Nederlandse vertaling van de dans walking con·sens·us / skytime™ en werd in 2006 gemaakt door de in Rotterdam woonachtige choreograaf en danser Thomas Körtvélyessy

de dans ontstaat omdat we samen willen lopen als groep, zonder leiders of volgers. dankzij de inzet van cross-dissolve / collectief bruggen slaan en samenwerking met INHolland gebeurt dit samen met een projectie van de wolken (opgenomen 2006 in Boedapest), die evenals met ons meedansen.... zie ook de uitvoering dit jaar (2010) op het Schouwburgplein tijdens uitnodiging aan stiekeme dansers

wanneer?
op 5 november om 20.00 uur kan het opnieuw gebeuren, deze keer op het Grotekerkplein tegenover de Laurenskerk en het Stadspodium, i.s.m. Stichting Stadspodium Rotterdam met dank aan Marc Oudshoff, Hogeschool InHOLLAND (Roelof Eleveld) SBAW / cultuurscout Centrum Menno Rosier.

kan ik meedoen?
hoe meer mensen meedoen hoe leuker
- stuur een e-mail naar info@realdancecompany.org
- deelname kan gratis, je mag doneren wat je het waard vindt.

is er nog meer?
op dezelfde dag is ook de uitvoering van Improvisation with Sun Moon Stars, een stuk van Elaine Summers uit de serie "skydance skytime skyweb"

het stuk wordt op 5 november gedanst door Kiori Kawai in de Emily Harvey Gallery in New York om 19.30u NewYorkse tijd (0.30u hier in Rotterdam)
Let op: deze tijd is gewijzigd i.v.m. de verschillende ingang van de wintertijd in beide landen!

om 1.15 danst Thomas een solo over vliegen en vliegtuigen - via internet zullen zij dan rond 1.25u afsluiten met een virtueel duet.

deze samenwerking gebeurt in het kader van Ione's 15e Dromen Festival door het Deeplistening Institute met dank aan componiste Pauline Oliveros.

bijzondere dank aan de Rotterdamse kant:
Mankracht Rotterdam
squatdeluxe
Demetri Esdelacropolis
Ron Biondina & Team / Heidegger Rotterdam
Yoland de Pater / zwart konijn
Roeland Koppelaan / Plankgas
 

 graag tot dansens ...☺
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten