woensdag 23 maart 2011

nieuwe uitvoering Rotterdam : Porto

Sun Moon & Stars


zaterdag, 9 april 2011, 20.45 uur (Nederlandse tijd) 
LET OP! door een eerdere communicatiefout in sommige agenda's verkeerd vermeld als 21.00 uur, de workshop om 19.30 is komen te vervallen. • Er komt GEEN live-stream vanuit Porto, de voorstelling vindt plaats in stite / natuurlijk geluid op het Grotekerkplein.Een bijzondere poëtische ontmoeting van twee dansers in twee havensteden, mogelijk gemaakt door de huidige technologie ... 


Kiori Kawai, Yosemite Park, V.S.
Thomas Körtvélyessy - DelfshavenDANS!
foto © 2010 Fred Erns


Stadspodium Grotekerkplein, Rotterdam  metrostations: Blaak, Churchillplein
Fundação de Serralves / Museu de Arte Contemporânea Porto, Portugal

dans: Kiori Kawai (Porto) Thomas Körtvélyessy (Rotterdam)
choreografie: Elaine Summers
componiste: Pauline Oliveros
viool:  Jason Kao Hwang
gesproken woord: Ione

video Rotterdam: Adolfo (Gatto) Estrada
technische ondersteuning: Heidegger-Rotterdam
met dank aan: Roel Koppelaan / plankgas, Roelof Eleveld (InHOLLAND), Squatdeluxe

agradecimentos speciais - Bruno Listopad 

zon + maan + sterren
De in New York woonachtige Amerikaanse choreografe en pionier op het gebied van intermedia, Elaine Summers, combineert onvermoeibaar al meer dan 50 jaar lichamelijke, ongebreidelde en veelzijdige dans met al dan niet multipele filmprojecties op de meest ongewone manieren.

In 1982 begon zij een lange reeks met werken over de hemel, waarvan de tweede uitvoering 1984 plaats vond in het beroemde Solomon Guggenheim Museum,  gevolgd door het destijds revolutionaire internet project www.skytime.org uit 1996 waarmee de bestaande mogelijkheden van dit nieuwe medium vooruit werden genomen. In maart 2010 werd "improvisation with sun, moon, stars" uitgevoerd als groepsstuk bij Danspace in de St. Mark's kerk in New York    (klik hier voor meer informatie in het Engels)

… een internet-duet op lange afstand 

Op 5 November 2010 kwam het vervolgens tot een hele bijzondere samenwerking: Kiori Kawai danste in de New Yorkse Emily Harvey Gallery een verstilde solo temidden een hoeveelheid projecties van wolken, kometen en galaxieën.Halverwege het stuk kwam via internet een live-stream binnen van Thomas Körtvélyessy op het Grotekerkplein te Rotterdam, gefilmd door Adolfo Estrada (cross-dissolve) en met technische ondersteuning door Heidegger Rotterdam, Stadspodium Rotterdam, en InHOLLAND College. 
Dit evenement gebeurde in het kader van Ione's 15e Jaarlijkse Dromenfestival.
> klik hier voor een video-edit  van de live-stream uit Rotterdam 2010

 Porto : Rotterdam
Op 9 april 2011 wordt om 20.45 uur Nederlandse tijd deze samenwerking herhaald, maar dan met het elegante en eigentijdse auditorium van het Museum voor Eigentijdse Kunst van de Fundação de Serralves in Porto, Portugal als tegenpool. Video-kunstenaar en filmmaker Adolfo Estrada / cross-dissolve maakt door gebruik van zijn camera de live-beelden die uit Rotterdam worden verzonden naar Portugal.

Je kunt deze beelden live volgen via internet op de volgende pagina: http://realdancecompany.org/sunmoonstarsstreaming.html

Productionele ondersteuning wordt geboden door Stadspodium Rotterdam, Heidegger Rotterdam, Fundação de Serralves, Kinetic Awareness® Center, en het Deeplistening Institute.


Graag tot ziens ...  

Esperamos que até logo ...

workshop vooraf

helaas moest de geplande workshop om organisatorische redenen worden afgelast.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten